Цікаві факти про пантер

Пантери — представники сімейства котячих. Всі пантери відрізняються одне від одної своїм забарвленням, точніше відтінками.

Завдяки незвичайній, яскраво вираженій пігментації тканин тіла, викликаної великою кількістю такого пігменту, як меланіну, вони відрізняються чорним забарвленням шерсті. Люди називають чорну пантеру «привидом лісу».

Чорні пантери найчастіше живуть в тропічних лісах Південної та Південно-Східної Азії. А також велика кількість пантер в південно-західному Китаї, Бірмі, Непалі, Південній Індії. А в Україні,на диких просторах цих кішок немає.. У нас цих граціозних хижаків можна побачити в зоопарках і в рідкісних особистих колекціях диких тварин.

Цікаві факти про пантер

Цікаві факти про пантер

  • Пантери вважаються дуже агресивними, у них чудово розвинена мускулатура, тому їх вважають небезпечними. Тіло пантери змінюється від 900 до 1800 сантиметрів, хвіст досягає близько 1000 сантиметрів, а вага може бути від 30 до 40 кілограм, але бувало й, особини вагою понад 100 кілограм.
  • Пантери відрізняються від інших тварин своєю хоробрістю, оскільки не бояться людей, і спокійно можуть підходити до їх будинків. Вони хижаки і полюють вночі. Пантери добре лазять по деревах і славляться смертельними стрибками у висоту.
  • Їсть чорна пантера приблизно два рази на тиждень, за один прийом може осилити приблизно до п’ятдесяти кілограм їжі. На відміну від інших тварин, пантера може обійтися без їжі близько тижня і довше. До своєї жертви ці тварини можуть підбиратися годинами, при цьому вони є майстрами маскування, пересуваючись граціозно і не видаючи шуму.
  • Практично ні хто не знає, що єдина тварина, яка пахне привабливо і для інших тварин — це пантера. Чому ж так вийшло? Тому що, природа «обдарувала» цього хижака здатністю контролювати і створювати свій запах. Що пантери з успіхом використовують при полюванні і можуть на протязі довгого часу сидіти в засідці і чекати поки до них прийде жертва, залучена їхнім запахом.
  • Пантери, абсолютно не проти водних процедур і відмінно плавають,  і  це їм дуже допомагає в полюванні на невеликих прибережних жителів і навіть молодих алігаторів. А, їх потужні щелепи і міцні зуби дозволяють їм ласувати і черепахами.
  • Пантери відмінно лазять по деревах, тому регулярно їх жертвами стають мавпи і птиці. На деревах вони досить комфортно себе почувають. Для пантер, дерево — «їдальня» та місце для відпочинку. Сплять ці тварини, досить цікаво: вибираючи зручну для них гілку, вони на неї лягають і звішують всі 4 лапи донизу.
  • Так само ці кішки турботливі батьки. У них народжуються 2-4 кошеняти, які абсолютно безпорадні. Мати від них відходить зовсім ненадовго, тільки для того щоб пополювати. На свою першу охоту молодь іде у віці шести місяців. Пантера буде піклуватися про своїх дітей до двох річного віку — це і робить їх одними з найбільш дбайливих батьків у світі тварин.

Не забудь поділитися!

Опубликовать в Google Plus
Опубликовать в Одноклассники

Ваш відгук