Цікаві факти про харчування

Ми думаємо про їжу 100 разів на день
Кожен день ми приймаємо в середньому 100 рішень, пов’язаних з їжею. Якщо 90 з них будуть на користь здорових корисних продуктів, 10 цілком можуть бути на користь ваших слабкостей. Тому що їжа — це не просто корисні речовини, але і обов’язкове задоволення.

Цікаві факти про продукти харчування, дозволять розширити ваше повсякденне меню.

  • Яйце , зварене круто , можна розкрутити навколо власної осі. Сире яйце обертатися не буде. Відмінний спосіб перевірити , наскільки безпечні ваші запаси для подорожі.
  • Мигдаль — близький родич сливи і вишні. Всі вони відносяться до підродини сливових . Тільки у мигдалю кісточка їстівна .
  • Яблуня — родичка троянди. Тепер у вас є законна підстава дарувати кульок яблук замість традиційного букета. Втім , подарувати разом з яблуками груші , мигдаль , вишню із черешнею або ту ж сливу — теж доречно. Все це ботанічне сімейство «Рожеві ».
  • Банани — НЕ фрукти. Бананове дерево — це трава . На жаль , банани не можна віднести ні до зернових , ні до салатної зелені.
  • А от кава — це ягоди. Точніше , насіння ягід кавового дерева.
  • Найбільш географічно поширена в усьому світі молоко — козяче . Оскільки кози можуть жити і годуватися там , куди жодна корова не забреде .
  • Моркву спочатку вирощували не заради солодкого кореня , а для отримання ароматних зерен і зелені , які використовувалися як спеції і ліки. У Європі цей коренеплід вважається овочем і фруктом одночасно. Португальці , наприклад , виробляють і продають морквяний джем.
  • Батьківщиною кетчупу вважають Америку , але продукт харчування , який носив таку назву , в XVII столітті привезли з Китаю до Англії. Тоді до його складу входили анчоуси , горіхи і гриби , а томатів не було й близько. Мабуть , барвників та консервантів теж — аж до появи на початку XX століття бензонат натрію.
  • Рисом харчується половина населення земної кулі. У Росії він відомий з Середньовіччя під назвою « сарацинське пшоно » , але масово вирощувати рис почали тільки в XIX столітті. Зате в ісламських країнах існує міра ваги , що дорівнює одному рисовому зерну — арузза , складова 0,0186 р.
  • У полуниці більше вітаміну С, ніж в апельсині . А в петрушці або солодкому перці — ще більше. Водночас всього півпачки сигарет в день зводять нанівець результати поїдання двох грейпфрутів .
  • Помилка в тексті , що перетворила шпинат в наймогутніший джерело заліза , породила масштабну рекламну компанію і створила Моряка Попая . Завдяки цьому персонажу в 1931 році американці з’їли на 30 відсотків більше шпинату , ніж у попередні роки . Насправді залізо в шпинаті є, але його набагато менше , ніж помилково передбачалося . Основні причини любити шпинат — наявність в ньому фолієвої кислоти і біофлавоноїдів .
  • У XVI столітті трапилася богословська дискусія на тему , чи вважати споживання шоколаду гріхом обжерливості. Тоді послалися , що для грішної їжі шоколад занадто гіркий. Втім , деякі вважають вживання шоколаду гріхом і зараз , тільки дієтична : стандартна плитка молочного шоколаду по калорійності може скласти половину денного раціону .Тим не менш, в шоколаді міститься речовина фенілетиламін , який бере участь у виробництві гормонів задоволення . Він виділяється в головному мозку після куріння марихуани та вживання алкоголю , а також під час закоханості. Мораль проста: закохуватися і їсти шоколад — безпечний різновид досягнення ейфорії.

Ваш відгук