Найцікавіші факти про ягуарів

Ягуар — самий таємничий представників сімейства котячих. Ці граціозні, сильні, могутні істоти виглядають дуже привабливо і в той же час неймовірно лякаюче.

Багато хто плутає ягуарів з леопардами, однак ягуари набагато більші  та сильніші. Стародавні майя вірили, що ягуар є символом влади богів.

Про багато інших цікавих фактах, що стосуються ягуарів, буде розказано в сьогоднішній статті.

Ягуар — найбільший представник сімейства котячих, що мешкають на території Америки. Разом з тиграми і левами ягуари відносяться до роду пантер. Довжина тіла дорослих особин без хвоста коливається від 120 до 190 сантиметрів, а вага їх рідко перевищує 120 кілограм. Ягуари здатні імітувати звуки інших тварин, щоб привернути жертву.

 Бразильські мисливці вважають, що вони володіють ще й гіпнотичними здібностями.

Ягуари не можуть схрещуватися з іншими видами сімейства котячих. Виняток становлять леви.

Ягуари ведуть одиночний спосіб життя. Об’єднуються ягуари лише під час шлюбного періоду. Дитинча ягуара перший рік після народження дуже тісно пов’язано з матір’ю, тому не відходить від неї ні на крок. Як правило, після народження ягуари живуть разом з матір’ю 2-3 роки. За цей час вони вчаться у своєї матері майстерності полювання і виживання. Площа, на якій ягуар полює, буває неймовірних розмірів. Так, іноді вона досягає до 500 кілометрів. Це не дивно, адже ягуар волелюбна тварина.

цікаві факти про ягуарів

 Ягуари не тільки швидко бігають, але ще й добре плавають, а також можуть швидко лазити по деревах. У раціон харчування ягуарів входять великі і дрібні тварини. Найчастіше хижаки полюють на копитних, проте також нерідко нападають на мишей, жаб, риб і маленьких алігаторів. У ягуарів дуже потужні щелепи, які дозволяють їм прокусити навіть панцир черепахи. Дивіться відео як ягуар вбиває крокодила! Як правило, ягуари не нападають на людей.

Відомі випадки нападу на людей в основному були спровоковані самими людьми. Зоологи стверджують, що ці тварини дуже цікаві, проте не відрізняються особливою агресивністю.

Ягуар є єдиним представником сімейства котячих, який не вміє ричати.

В даний час учені досі не визначилися з кількість видів ягуарів. Відомо 9 видів ягуарів, однак техаський ягуар вважається повністю винищеним.

 Статеве дозрівання у кішок настає в 3 роки. З тих пір хижаки можуть розмножуватися будь-який час, оскільки у них немає певного сезону для розмноження. Тривалість вагітності триває 100-110 днів. Зазвичай на світ з’являється 1-4 дитинчати. У дикій природі ягуари живуть до 10 років, а в неволі до 25. Приблизно 50% смертності цих тварин припадає на вік до 2 років.

Не забудь поділитися!

Опубликовать в Google Plus
Опубликовать в Одноклассники

Ваш відгук