Апельсиновий сік з мякоттю більш корисний, ніж без неї

Мякоть в сокові відіграє важливу роль і не просто надає йому приємний смак.

В ній знаходяться корисні речовини для організму людини – фітонутрієнти. В апельсиновому сокові з м’якоттю знаходиться більше флавоноїдів попереджуючих рак, ніж в простому процідженому Сокові, а саме на 30%. Звичайно, якщо у вас стоїть вибір їсти самі апельсини чи пити сік, то краще обрати перший варіант.

Цікавий факт про сік.

Старайтесь випивати по 200 грам соку в день. Зверніть увагу на табличку в ній вказаний індекс харчової цінності кожного виду соку(який вичислюється по 14 параметрам). Добре також знати антиоксидантні властивості продукту(ORAC) та здатність знижувати рівень заліза в плазмі крові(FRAP).

*Індекс харчової цінності в 100г.

**Мікромоль/100г. ***Мілімоль/100г.

Сок

Харчова цінність *

ORAC**

FRAP***

Розовий грейфрут

322

1,64

1,06

Апельсин

303

726

0,59

Грефрут(звичайний)

237

1,238

1,06

Ананас

98

568

0,84

Слива

62

2,036

1,14

Виноград

30

1,788

1,74

Ваш відгук

Вы должны войти, чтобы оставлять комментарии.