Перейти до вмісту

Апельсиновий сік з мякоттю більш корисний, ніж без неї

Мякоть в сокові відіграє важливу роль і не просто надає йому приємний смак.

В ній знаходяться корисні речовини для організму людини – фітонутрієнти. В апельсиновому сокові з м’якоттю знаходиться більше флавоноїдів попереджуючих рак, ніж в простому процідженому Сокові, а саме на 30%. Звичайно, якщо у вас стоїть вибір їсти самі апельсини чи пити сік, то краще обрати перший варіант.

Цікавий факт про сік.

Старайтесь випивати по 200 грам соку в день. Зверніть увагу на табличку в ній вказаний індекс харчової цінності кожного виду соку(який вичислюється по 14 параметрам). Добре також знати антиоксидантні властивості продукту(ORAC) та здатність знижувати рівень заліза в плазмі крові(FRAP).

*Індекс харчової цінності в 100г.

**Мікромоль/100г. ***Мілімоль/100г.

Сок

Харчова цінність *

ORAC**

FRAP***

Розовий грейфрут

322

1,64

1,06

Апельсин

303

726

0,59

Грефрут(звичайний)

237

1,238

1,06

Ананас

98

568

0,84

Слива

62

2,036

1,14

Виноград

30

1,788

1,74