Мякоть в сокові відіграє важливу роль і не просто надає йому приємний смак.
В ній знаходяться корисні речовини для організму людини – фітонутрієнти. В апельсиновому сокові з м’якоттю знаходиться більше флавоноїдів попереджуючих рак, ніж в простому процідженому Сокові, а саме на 30%. Звичайно, якщо у вас стоїть вибір їсти самі апельсини чи пити сік, то краще обрати перший варіант.
Цікавий факт про сік.
Старайтесь випивати по 200 грам соку в день. Зверніть увагу на табличку в ній вказаний індекс харчової цінності кожного виду соку(який вичислюється по 14 параметрам). Добре також знати антиоксидантні властивості продукту(ORAC) та здатність знижувати рівень заліза в плазмі крові(FRAP).
*Індекс харчової цінності в 100г.
**Мікромоль/100г. ***Мілімоль/100г.
Сок |
Харчова цінність * |
ORAC** |
FRAP*** |
Розовий грейфрут |
322 |
1,64 |
1,06 |
Апельсин |
303 |
726 |
0,59 |
Грефрут(звичайний) |
237 |
1,238 |
1,06 |
Ананас |
98 |
568 |
0,84 |
Слива |
62 |
2,036 |
1,14 |
Виноград |
30 |
1,788 |
1,74 |